Slimme thermostaat leider tado° kondigt haar Nederlandse expansie strategie aan met nieuwe Retail en Technologie partners 

De recente tado° aankondiging over de integratie van haar slimme thermostaat met andere slimme huishoudelijke apparatuur wordt vervolgd met de presentatie van een groot aantal nieuwe retail en online partners in Nederland.

Na de introductie van tado° in november 2014 zal tado° nu beschikbaar worden voor een brede consumentenmarkt via retail partners als Gamma, Makro, Paradigit en de online kanalen van Coolblue, Bol.com, en Wehkamp.nl

Aan de hand van de geo­locatie van je smartphone zorgt tado° er voor dat het automatisch warm is zodra je thuiskomt en dat er bespaard wordt zodra de laatste bewoner het huis verlaat. Daarbij worden ook de actuele weeromstandigheden en de eigenschappen van het huis gebruikt, die tado° zelflerend en automatisch onthoudt.

tado° is geschikt voor 95% van de Nederlandse (OpenTherm) verwarmingssytemen en werkt aan de hand van een eenvoudig te installeren tado° app op Apple, Android en Windows smartphones. tado° is de slimme thermostaat met de hoogste compatibiliteit in Nederland.

Er zijn nu meer dan 700.000 slimme thermostaten in de Europese huishoudens geinstalleerd. De markt wordt verwacht te groeien naar 14 miljoen slimme thermostaten in Europa in het jaar 2020*. De slimme thermostaat is op dit moment de belangrijkste aanjager achter de groei van slimme huishoudens (Smart Home). Dit komt voornamelijk door de concrete consumentenbesparingen in energiekosten en de positieve invloed op het milieu.

Voor Nederland geldt dat er op dit moment meer dan 100.000 slimme thermostaten zijn geinstalleerd. De verwachting is dat dit cijfer zal groeien naar ver boven de 1 miljoen per 2020. Van doorslaggevend belang is hierbij een gebruiksvriendelijke integratie van diverse slimme apparaten in het huishouden.

“Slimme apparaten met hun specifieke applicaties worden elke dag populairder in dageljjks gebruik. Het is onze verwachting dat de meerderheid van onze huidige apparaten in het huishouden online aangestuurd gaan worden”, volgens tado° Algemeen Directeur Leopold von Bismarck. “De aanstaande I​FTTT integratie​zal de tado° gebruiker in staat stellen om bij het verlaten van het huis niet alleen de kamertemperatuur automatisch op energiebesparing in te stellen, maar ook de verlichting uit te zetten, het alarm systeem te activeren, de garage deur te openen en wellicht ook de vaste telefoon automatisch door te schakelen naar je smartphone”.

* Source: Smart Homes & Home Automation report, Berg Insight (January 2015).